Hagelgevärsskytte

Hagelgevärsskytte

RJPS har följande krav som måste vara uppfyllda innan du kan få ett föreningsintyg på hagelgevär. Du måste ha varit medlem i klubben minst 24 månader med giltig IPSC-licens samt varit en aktiv skytt. Du har även genomfört minst 3 stycken level 2 tävlingar i valfria grenar utan att bli diskvalificerad. Du måste även gå en påbyggnadskurs i hagelgevärsskytte. Observera att det inte hindrar er från att tävla med klubbvapen.
Det är helt ok att börja skjuta hagel när ni känner er redo.

Bildtext: Firebird Precision TAC-12A1

 

 

Divisioner

Inom dynamiskt hagelgevärsskytte tävlar man i fyra olika divisioner eg. vapengrupper. Gemensamt för alla fyra divisionerna är att minsta tillåtna kaliber är kaliber 20. Vapnet måste ha en kolv som gör det möjligt att avfyra vapnet från axeln, inga korta vapen tillåts med andra ord. Fasta magasin i alla divisioner har endast en begränsning på antal skott som får laddas vid start. I alla divisioner får man även ha ammunition på vapnet.

 

 

Open

I den här divisionen kan det finnas specialgjorda vapen som inte är serietillverkade. Man kan montera rekyldämpare, ljuddämpare och flamdämpare. Du kan även montera vikter för att motverka rekyl. Begränsningarna i den här klassen är väldigt få.  Vapen i den öppna divisionen får ha löstagbara magasin med maxkapacitet på 12 skott men får endast laddas med 10 skott under tävling, vapen med fast magasin får ha 14 patroner laddade vid start. Vapnet måste få plats i en låda där den invändiga längden är 1320mm.

 

Bildtext: Saiga 12 hagelbössa

 

 

Modified

I den här divisionen kan det finnas specialgjorda vapen som inte är serietillverkade. Man kan montera rekyldämpare, ljuddämpare och flamdämpare. Du får inte montera vikter för att motverka rekyl och du får inte montera optiska sikten. Magasinet måste vara fast monterat och maximalt rymma 14 skott. Vapnet måste få plats i en låda där längden är 1320mm

 

 Bildtext: Benelli Super Black Eagle II

 

 

Standard

Vapen i Standard divisionen måste vara serietillverkade med minst 500 enheter, prototyper är inte tillåtna. Det du får göra med vapnet är att byta de fabriksmonterade öppna siktena mot tredjepartstillverkade. Magasin måste vara fast monterade och laddade med maximalt 9 skott vid tävling

 

Bildtext: Beretta 1301 Competition

 

 

Manuell Standard

Vapen i den Manuella divisionen måste vara serietillverkade med minst 500 enheter, prototyper är inte tillåtna. Det du får göra med vapnet är att byta de fabriksmonterade öppna siktena mot tredjepartstillverkade. Magasin måste vara fast monterade och laddade med maximalt 9 skott vid tävling. 

Bildtext: Mossberg 590A1